Kysymyksiä ja vastauksia FAQ

Alkutoimet ennen sähköskuutin ensimmäistä käyttöä

Lataa akku 100% täyteen ja tutustu käyttöohjeisiin huolellisesti. Tarkista renkaiden ilmanpaine ja täytä ilmaa tarvittaessa. Suositeltu paine lukee renkaan kyljessä (yleensä 45-50 PSI). Oikea ilmanpaine parantaa ajomukavuutta, kiihtyvyyttä ja toimintamatkaa. Lisäksi oikeat paineet vähentävät huomattavasti puhkeamisen riskiä. Tarkista taittomekanismin toimivuus ja jarrujen pitävyys. Lisäksi pultit, mutterit ja ruuvit on tarkistettava.

Merkki, takuu ja hinta?

Kaikki sähköpotkulautamme ovat hintaan katsomatta laadukkaita ja jokaisella myymällämme sähköpotkulaudalla on vähintään vuoden takuu. Mallistomme hinnat vaihtelevat noin viidestäsadasta yli neljään tuhanteen euroon. Tarvittaessa voit saada kauttamme osamaksun tuotteellesi.

Ovatko sähköpotkulaudat vedenpitäviä?

Suurin osa valmistajista ei suosittele ajamista sateella, märällä alustalla tai lätäköistä, mikä voi mitätöidä takuun mikäli suositusta ei noudata. On siis tärkeää tarkistaa skootterin vedenpitävyys teknisistä tiedoista, koska ne vaihtelevat. Lue lisää täältä.

Ovatko sähköpotkulaudat vaarallisia?

Eivät ole. Mallistossamme on vain huolellisesti valittuja sähköpotkulautoja ja ne on rakennettu korkeiden laatuvaatimusten ja standardien mukaan. Ne ovat mekaanisesti erittäin turvallisia. On kuitenkin muistettava, että sähköpotkulauta on tekninen laite jota pitää huoltaa säännöllisesti. Ennen jokaista ajoon lähtöä tarkista pikalukitusten ja jarrujen pitävyys, renkaiden paineet ja ajovalot. Ruuvien ja muttereiden pitävyys on suositeltavaa tarkistaa isompien kuukausihuoltojen yhteydessä.

Missä voin ajaa sähköpotkulaudalla?

Sähköpotkulautoja koskevat samat liikennesäännöt kuin polkupyöräilijöitä, eli oikea paikka niillä liikkumiseen on pääsääntöisesti pyörätie. Sähköpotkulaudat saavat kulkea enintään 25 km/h ja moottorin nimellisteho saa olla enintään 1000W. Mikäli laiteen nimellisteho on yli 1000W tai sen nopeus ylittää 25km/h, sillä on ajettava yksityisellä suljetulla alueella.

Huippunopeus?

Sähköpotkulautojemme huippunopeudet ovat mallista riippuen 25 – 120km/h. Mikäli olet hankkimassa sähköpotkulautaa nuorelle, kannattaa nopeus rajoittaa 25km/h, jotta ajaminen on turvallista ja taidot ehtivät harjaantua riittävästi. Aikuisten käyttöön sopivat myös suuremmilla huippunopeuksilla varustetut potkulaudat. Suosittelemme kuitenkin alussa tutustumaan rauhassa tuotteeseen ja välttämään suuria nopeuksia ennen kuin tunnet potkulautasi ja sen ominaisuudet kunnolla.

Toimintamatka?

Mallista riippuen sähköpotkulaudalla kykenee yhdellä latauksella ajamaan muutamasta kymmenestä kilometristä jopa yli sata kilometriä. Kiinnitä huomiota akun kokoon erityisesti, jos haluat ajaa pitkiä matkoja lataamatta potkulautaasi. Kannattaa huomioida, että akun ikääntyessä ja latausmäärien kasvaessa ajomatka voi hieman laskea, joten suosittelemme hankkimaan tarvettasi pidemmällä ajomatkalla varustetun laudan.

Varaosat ja huollot?

Haluamme varmistaa laitteesi toimivuuden koko sen elinkaaren ja varaosapalvelumme tarjoaa varaosat kaikkiin edustamiimme merkkeihin. Lisäksi tarjoamme laadukkaat huollot ja korjaukset, myös takuuajan jälkeen.

Sähköpotkulaudan litiumakku ja sen oikea käyttö?

Kaikissa sähköpotkulautamalleissamme on litiumakku. Litiumakun kulumista ei voi välttää kokonaan, mutta omalla toiminnalla voi kuitenkin vaikuttaa akun kulumisen nopeuteen ja sitä myötä akun käyttöikään merkittävästi. Käyttämällä akkua optimaalisesti koko sen elinkaaren voit moninkertaistaa akun käyttöiän (jopa vuosilla) noudattamalla tiettyjä toimintamalleja. Tämä on tärkeää, koska akku on sähköpotkulaudan sydän ja samalla myös kallein osa.

  1. Lataa ensimmäisellä latauskerralla akku 100 % täyteen (laturin valo muuttuu vihreäksi) ja irroita akku latauksesta. Ennen akun ensimmäistä käyttökertaa odota, että akku kerkeää jäähtymään huoneenlämpöiseksi. Toista tämä 3-5 ensimmäisellä käyttökerralla ja vältä pitkäaikaista akun maksimaalista rasitusta. Näin akun kaikki kennot ovat tasapainossa heti alusta alkaen joka auttaa akun käyttöiän maksimoimisessa.
  2. Vältä akun käyttämistä aivan sen äärirajoilla kuormituksen ja kapasiteetin osalta. Akkua suositellaan käytettävän pääsääntöisesti 20-90% varaustason välissä. Vältä ehdottomasti akun varaustilan laskemista alle 10%:iin (kriittinen raja). Lähes kaikissa lautamalleissamme voit säätää alarajan joka sammuttaa laitteesta virran, kun asetettu alaraja on saavutettu. Kun lopetat ajon, anna akun jäähtyä 30 – 60min ennen seuraavaa latausta.
  3. Ota tavaksi tehdä akulle huoltolataus kaksi kertaa vuodessa esim. keväällä ja syksyllä. Huoltolatauksessa akun kennot tasapainotetaan niin, että akku ladataan 100 % varaustilaan ja annetaan olla keskeytyksettä laturissa vuorokauden.
  4. TÄRKEÄÄ! Akkua kannattaa säilyttää 50-80% varaustilassa, jos sitä ei aiota käyttää kuukausiin. Optimaalinen säilytys akulle on normaali huonelämpö ja kuiva säilytystila. Akkua tulee ladata 2 – 3 kk:n välein ja varmistaa ettei akun varaustila pääse laskemaan alle 10 %:iin.

Sähköpotkulaudan puhdistus?

Puhdista sähköpotkulauta säännöllisin väliajoin lämpimällä vedellä , pienellä määrällä puhdistusainetta ja pesusienellä/kankaalla. Älä käytä puhdistukseen vesisuihkua, painepesuria tai liuotinaineita. Kuivaa kuivalla liinalla.

Renkaiden paineet?

Moni ei tule ajatelleeksi, että sähköpotkulautojen renkaiden ilmanpaineet tulee ehdottomasti tarkistaa säännöllisin väliajoin, vähintään viikottain. Tosi skuuttaaja tekee sen ennen jokaista ajokertaa. Pitämällä paineet oikeana (myös talvisäilössä), säästyt ikäviltä rengasrikoilta (esim. ulkokumien murtumat ja sisäkumien hiertymät). Renkaan kylkeen on merkattu ilmanpaineet joka ovat yleensä 45 – 50 psi (3 – 3.5 bar) välillä.

Voinko noutaa verkkokauppatilauksen?

Kyllä, voit tilata sähköpotkulaudan noudettavaksi Lahden varastoltamme. Mikäli tilaat sähköpotkulaudan tai ostoksesi summa on yli 500€ voit valita kassalla toimitustavaksi ”nouto varastolta”. Noutoa varten tarvitset tilausnumeron ja henkilöllisyystodistuksen. Sovi noutoaikataulusta sähöpostilla [email protected]

Voiko toinen henkilö noutaa tilaukseni?

Kyllä voi. Jos et itse nouda tilausta, ilmoita ”lisätiedot” -kentässä noutajan nimi. Kun noutajan nimi on lisätty tilaukselle, nouto onnistuu esittämällä tilausnumero ja henkilöllisyystodistus.